top of page
Search
  • Writer's pictureOxana Xenia

Chisinau Mini Maker Faire

Updated: Oct 17, 2018


Cel mai tare festival tehnologic a revenit la Chișinău cu o serie de activități inovative și captivante, întâlniri cu creatori și inovatori interesanți.


Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein s-a numărat printre partenerii festivalului tehnologic Mini Maker Faire, care a avut loc în data de 13 Octombrie, la Tekwill și FabLab Chișinău. Festivalul a avut drept scop informarea și extinderea comunității de entuziaști în tehnologie, științe și proiecte de dezvoltare de noi produse.


FabLab Chișinău și Tekwill au găzduit spații unde participanții au avut posibilitatea să testeze tehnologii moderne – Arduino, 3D scanning, laser cutting, Raspberry Pi și să participe la un șir de ateliere – Repair Cafe, atelierul de pictură pe pânză de bumbac și cel de lucru cu lemnul. Iar în zona Expo, participanții au admirat o expoziţie cu tehnică inovatoare creată de tineri și au asistat la diferite demonstrații practice, la care au fost prezentate roboți și drone.

Festivalul tehnologic a adunat mulţi curioşi și entuziaști în tehnologie, științe și prototipare de noi produse, printre care se numără și tinerii din învățământul profesional tehnic.


Festivalul a fost interactiv și educațional, oferind fiecărui participant posibilitatea de a încerca lucruri fascinante, interesante, de a dezvolta abilități tehnologice într-un mod plăcut și distractiv.


Susținerea festivalului tehnologic se aliniază cu strategia de susținerea a învățământului profesional tehnic (ÎPT) în Republica Moldova. LED Moldova s-a angajat să susțină dezvoltarea unei oferte de activități de învățare non-formală care să ofere elevilor din ÎPT noi perspective, noi experiențe, și noi abilități care vot stimula interesul și curiozitatea acestora pentru tehnologie. Împreună cu Centrul de excelență în domeniul tehnologiei informației și comuncațiilor, Tekwill, ne propunem să promovăm concepte inovatoare în educație, inovația și colaborarea în comunitatea tinerilor pasionați de tehnologie.


Evenimentul a fost organizat de către Tekwill și FabLab Chișinău. Parteneri de dezvoltare: Agenția Statelor Unite pentru Cooperare Internațională, Guvernul Suediei, Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare, Make: Magazine, Liechtenstein Development Service (LED). Companii partenere: NANU Market și Ellation Moldova.

92 views0 comments
bottom of page